Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
0 Answers

Lacrimare excesiva

Pacient: 2072 vizualizari ,
Boli ORL

bun gasit!

Am 45 de ani. Am un usor astigmatism care nu ma deranjeaza si cate o pata aproximativ filiforma in cadranul 3 pe fiecare ochi, care devin vizibile doar pe lumina intensa si fundaluri monocrome. Nici acestea nu ma deranjeaza si nu evolueaza. In schimb, de aproxmativ un an si jumatate ochii lacrimeaza abundent dimineata cand ies la aer.

Am incercat sa-mi dau seama de circumstantele favorizante. Se intampla numai dimineata (dar nu în fiecare dimineata!!) timp de 10-15 minute, imediat ce ies din casa pana ajung la serv (in cele 15 min ajung la serv). Daca fac un drum mai lung, lăcrimarea inceteza treptat dupa 15 minute. Dupa ce ajung inauntru lacrimarea se opreste imediat apoi pot sa ies din nou afara, ca nu mai sunt probleme.

Lacrimarea nu are legătura cu lumina solara, pentru ca se intampla si pe vreme inourata și daca port ochelari de soare. Nu este alergie la vreun polen sau alta substantă, pentru ca se intampla indiferent de locatia in care ma aflu. Se intampla mai frecvent primavara si toamna si mult mai rar vara. Am senzatia ca frigul sau miscarile de aer rece favorizeaza lacrimarea precum si incercarea de a focaliza la departare. Daca a inceput lacrimare si tin privirea in pamant lacrimarea este mai putin abundenta. Alteori nu lacrimeaza deloc, fara sa fi schimbat cu nimic parametrii, (pe acelasi drum, la aceeasi ora, in aceleasi conditii meteo, chiar daca e rece, bate vant sau ma uit in departare…) 

Uneori, foarte rar, mai lacrimeaza seara daca sunt foarte obosit. Dar regula ramane dimineata, cand ies din casa. Nu se intampla cand ploua! și nu se întâmplă în diminetile linistite si caldute. Nu am fost la un consult amanuntit, dar medicul de care am intrebat mi-a spus ca e o problemă de mecanica oculara, o rigidizare a muschilor si mi-a recomandat ochelari.

Este posibil? Ce alte cauze ar putea fi?


Raspundeti la intrebare