Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
3 Answers

A.P.G la nastere

Pacient: 2344 vizualizari ,
Mama si copilul

Va rog frumos sa ma ajute cineva daca poate sa imi explice ce inseamna APG 7 la nasterea unui copil si ce efecte are asupra lui sau sa-mi dea mai multe detalii.
E vorba de nepotica mea si sunt tare ingrijorata!

3 Raspunsuri 1. Parepa Ioana in data de Jul 17, 2013

  Inseamna Scor Apgar iar acesta se da in functie e culoarea pielii, reflexe, respiratie, puls, tonus muscular, la 1 si 5 minute de la nastere si diagnosticheaza eventualele afectari respiratorii sau neurologice.Scorul 10 este rar.Neonatologul face o evaluare dupa nastere si la iesire din maternitate.E posibil ca atunci cans s-a nascut sa fii avut oarecare probleme pana a respirat si a tipat/ plans. Pentru mai multe lamuriri trebuie sa vorbiti cu medicul neonatolog care se ocupa de copil.

  +2 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 2. roflorea in data de May 18, 2014

  Ce pot sa va spun este ca indiferent de scorul de la nastere, daca ii veti spune de cateva ori in fiecare zi (chiar daca nu va intelege) dumneavoastra sau mama ca o iubiti si va ocupati de ea vorbindu-i ca si unui copil care intelege, aratandu-i si explicandu-i imagini cu animale sau orice lucru frumos, daca va veti ruga alaturi de ea lui Dumnezeu si Maicii Domnului sau Sfantilor doctori fara de arginti si niciodata, nicaieiri si mai ales nici in prezenta ei nu ve-ti pronunta sau gandi ca ar avea un handicap (chiar si daca cineva v-ar comunica acet lucru), veti ramane uimita de ce bine si frumos se dezvolta.

  Mama unui copil care la nastere a avut 8 si declarat cu un handicap care conform marilor specialisti internationali, nu se poate ameliora. Acum sunt toti uimiti si nu-si pot explica…

  Ceea ce este imposibil la oameni este posibil la Dumnezeu.
  In primul rand luati totul ca pe un mijloc de a deveni mai aproape de Dumnezeu si acceptati ca iubirea si vorba frumoasa este modul cel mai bun de a creste un copil . Oricat de inteligent s-ar naste, daca ii se vorbeste urat, nimeni nu se ocupa de el sau ii se spune ca este fara sansa in viata, acela va muri repede sau in cel mai bun caz va ramane deosebit de fragil fizic si intelectual.

  Va recomand sa cautati un documentar american, facut in anii ’70 “Experimentul ochi albastri”…Eu l-am vazut pe Discovery, in jur de 1999.

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 3. roflorea in data de May 18, 2014

  Ma scuzati pentru eventualele geseli, n-am mai verificat textul.

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 VoturiRaspundeti la intrebare