Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
2 Answers

Hernie hiatala

Pacient: 1594 vizualizari , ,
General

Medicul radiolog mi-a spus diagnosticul: HERNIE HIATALA MARE. Am dureri in partea superioara a stomacului indiferent ce inghit (mancare sau apa) si sunt tot timpul balonata. Ce pot face?Se opereaza?O sa merg la medic dar pana atunci ma poate lamurii cineva?

2 Raspunsuri 1. laura otelea in data de Jul 25, 2013

  Tratamentul herniilor mari necesită intervenţie chirurgicală, în care hernia se împinge înapoi in abdomen prin hiatus, după care acesta se sutureaza.Aceasta poate fi responsabilă pentru acumularea de alimente şi acid la nivelul esofagului, provocând dureri şi arsuri.Cel mai bine o sa va lamureasca medicul chirurg.

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 2. Dr. Dana-Mihaela Ciobanu in data de Aug 22, 2013

  Buna seara!
  Hernia hiatala inseamna faptul ca o partea din stomac si posibil alte organe din abdomen ajung in torace. Acest lucru ingreuneaza atat digestia cat si respiratia. Se poate ameliora prin tratament medicamentos dar rezolvarea definitiva este cea chirurgicala. Daca nu aveti idee unde puteti merge, va pot recomanda un medic chirurg bun din toate punctele de vedere.

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 VoturiRaspundeti la intrebare