Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
1 Answers

Helicobacter Pylori

Pacient: 1115 vizualizari
General

Salut!Imi poate spune cineva cum se transmite,ce efecte are asupra organismului si cum se depisteaza?Multumesc!

1 Raspunsuri 1. Gafu Nicoleta in data de May 08, 2013

  Din cate stiu eu Helicobacter Pylori duce la aparitia ulcerului gastric sau/si duodenal si se pare ca este raspunzator si de transformarea maligna, in timp a acestora.practic.Din cunostintele mele aceasta bacterie exista in stomacul fiecarei persoane,doar ca se activeaza in momentul in care exista un dezechilibru alimentar,malnutritie stres. Transmiterea este orala, prin folosirea acelorasi obiecte de vesela, inca nu este certa transmiterea prin apa.
  La inceput, simptomele lipsesc si abia cand Helicobacter Pilory determina leziuni de mucoasa apar pirozisul, epigastralgiile, hemoragia gastrointestinala, anemia.
  Diagnosticul de certitudine se face prin periaj de mucoasa gastrica in timpul endoscopiei digestive superioare.Se mai utilizeaza si dozarea anticorpilor specifici din ser insa, atentie, chiar si dupa eradicarea infectiei cu HP acestia raman pozitivi timp de 9 luni. Mai rar se folosesc testul respirator cu uree si detectarea antigenului HP in materiile fecale.
  Tratamentul se face in 2 directii: tratament antibiotic, de obicei se asociaza 2 antibiotice, si un tratament cu inhibitori de pompa de protoni ( se urmareste prin acesta scaderea pH-ului gastric, HP fiind un germene care se dezvolta in mediu acid).

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 VoturiRaspundeti la intrebare