Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
1 Answers

Boli transmise de animale

Pacient: 1574 vizualizari , ,
General

Fiica mea are o pisica siameza pe care o tine in casa. De curand s-a hotarat ca e timpul sa faca un bebelus. Mie imi e foarte teama pentru sanatatea lor dar mai ales pentru cea a copilului pentru ca din cate stiu eu acestea pot transmite boli care sunt periculose in sarcina.

Ma poate lamurii cineva daca sunt periculoase si ce boli pot transmite animalele in sarcina?

1 Raspunsuri  1. Flori 84 in data de May 13, 2013

    De la pisica poate lua toxoplasmoza, care, daca este contactata in primele luni de sarcina, provoaca fatului malformatii, de multe ori fatale.Gravidele trebuie sa-si dozeze anticorpii antitoxoplasma care sunt de 2 tipuri (IgM si IgG) in primele luni de sarcina. Daca ii are prezenti pe cei IgG poate sa stea linistita si dumneavoastra la fel, caci inseamna ca are anticorpi protectivi pentru o eventuala boala. Daca sunt negativi amandoi, atunci va trebui sa discute aceasta problema cu medicul ginecolog si, ca toata lumea sa fie linistita. Din cate spuneti inca nu este gravida,asa ca poate sa-si faca vaccin, iar daca este, va repeta acesti anticorpi in luna a treia de sarcina. Cei periculosi sunt IgM anti toxoplasma pozitivi.

    +1 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 VoturiRaspundeti la intrebare