Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
1 Answers

hernie de disc

Pacient: 1919 vizualizari ,
Bolile sistemului nervos

Buna ziua,

Am fost operat de hernie de disc la L4-L5 stinga, in 2008. Refacerea a fost foarte dificila, in sensul ca abia dupa 7 luni am reusit sa ma urc la volan. Chiar si dupa aceea, pina in prezent, am ramas cu dureri temporare pe nervul sciatic stinga, iar uneori si pe piciorul drept, desi inainte de operatie nu am avut durere pe piciorul drept.

In prezent, pe linga aceste dureri pe picioare, am durere locala la L5-S1, o durere usoara permanenta care se amplifica daca ridic chiar si numai 0,5 Kg. Aceasta durere amplificata nu dispare dupa lasarea greutatii jos. Pentru a-mi reveni trebuie sa fac exercitii de kinetoterapie (am invatat un set de exercitii pe care le practic acasa zilnic) timp de o saptamina sau chiar mai mult.  Efectul de durere locala la ridicarea greutatilor (greutati mici, dupa operatie niciodata nu am ridicat mai mult de 2 Kg) a existat in permanenta de la efectuarea operatiei. Dar am constatat ca pe masura ce trecea timpul, scadea greutatea ridicata la care aparea durerea, astfel ca acum apare durerea locala (la L5-S1) chiar daca ridic numai 300 grame. De asemenea aceasta durere locala se poate amplifica chiar si numai daca stau in picioare si intind mina sa iau ceva din dulap. In permanenta sunt foarte atent chiar si in timpul mersului.

Dupa RMN-ul de anul trecut am fost la medicul neurochirurg care m-a operat, care mi-a spus ca trebuie sa stau mai mult in pat, sa stau pe spate si sa trag genunchii la piept sau sa stau atirnat de o bara fixa, iar daca vreau sa lucrez sa stau la masa si sa lucrez cu miinile deasupra mesei.

Am facut tot felul de tratamente : injectii cu ozon, biorezonanta, infiltratii cu kenacort si la ultima sedinta mi s-a introdus la L5-S1 elastina. Dupa o scurta perioada de ameliorare durerea la L5-S1 a revenit.

Medicul neurochirurg mi-a spus ca nu este necesara o alta interventie chirurgicala.

Ma gindeam daca as putea rezolva ceva prin epiduroscopie (noua metoda care a fost mediatizata relativ recent)

Am uitat sa spun ca am 58 ani (15.04.1955) si sunt din Bucuresti.

Rezultatul RMN-ului din 2012 :

– la nivelul L4-L5 hemilaminectomie stinga; protruzie disco-osteofitica L4 circumferentiala situata in contact cu sacul dural, minim contact cu radacinile foraminale bilaterale L4.

– la nivelul L5-S1: debordul discal atinge sacul dural avind minim contact cu emergenta radacinilor spirale S1 si a radacinilor foraminale L5.

– Conul medular si filum terminale cu morfologie si semnal normal.

Va multumesc

1 Raspunsuri  1. Alexandra Dumitrescu in data de Apr 04, 2013

    In urma rezultatului RMN, recomandarea ar fi de o alta operatie. Puteti incerca epiduroscopia, insa nu trebuie sa va asteptati la minuni. Principiul este diferit, insa baza este aceeasi.

    0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 VoturiRaspundeti la intrebare