Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
2 Answers

Atac de panica

Pacient: 1460 vizualizari Bolile sistemului nervos

Am avut 4 atacuri de panica in 2 luni… acum nu mai simt niciunul… este posibil sa nu mai ma simt plin de viata din cauza asta? Am fost la doctor si mi-a dat sa iau citalopram 20 mg.

Mentionez ca sunt in Anglia si doctorul este de aici. Mi-a zis sa iau o data pe zi, dimineata, la aceasi ora in fiecare zi.

Stie cineva daca este bun medicamentul sau sa caut alt doctor?

2 Raspunsuri 1. Ianu Cristina in data de Sep 29, 2012

  Citalopramul este un medicament antidepresiv si antianxios. Este indicat, intr-adevar, in atacurile de panica. Pe de alta parte, nu cred ca era cazul sa mergeti din start cu un astfel de medicament.

  Atacurile de panica sunt din ce in ce mai frecvente in zilele noastre si, pentru inceput, trebuie sa realizati care este motivul pentru care reactionati asa, urmand sa faceti tot ce se poate pentru a va infrange temerile singur/a. Trebuie sa acceptati faptul ca exista lucruri care va pot tulbura si sa treceti peste ele. In cazul in care simtiti nevoie de ajutor, ar fi bine sa incercati, la inceput, medicamente naturiste sau homeopate ex. sedatif PC, stress control, sedivitax etc.

  Daca nici asa nu reusiti sa va linistiti, incercati psihoterapia si abia dupa aceasta, daca medicul va indica, urmati un tratament adecvat.

  Pe de alta parte, medicul care v-a consultat si a initiat tratamentul stie cel mai bine care au fost motivele si modul in care ati reactionat. De aceea, in cazul in care v-a sfatuit sa urmati acest tratament, este bine sa il continuati.

  Daca exista motive de indoiala si credeti ca s-a exagerat cu acest tratament, sfatul nostru este sa consultati un medic psihiatru, cu care sa discutati pe larg motivele si sa-i descrieti simptomele. Cu siguranta veti primi un tratament adecvat!

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 2. Radu Florin in data de Jan 04, 2013

  mergeti in continuare pe substanta activa recomandata, desi doza mi se pare cam mare, dar medicul e cel care decide dupa evaluare.

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 VoturiRaspundeti la intrebare