Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
1 Answers

ADHD

Pacient: 1372 vizualizari ,
Bolile sistemului nervos

Este vreo diferenta intre ADHD si Autism?

1 Raspunsuri  1. Dan Ioana in data de Jun 11, 2013

    Uite aici:
    Conform DSM tulburarea autista se caracterizeaza prin deterioarea interactiunilor sociale, deterioarare in comunicare precum si activitati si interese restranse. Indivizii mai tineri pot avea foarte putin sau niciun interes in a stabili relatii de prietenie. Se poate intalni lipsa nevoii de a impartasi bucuria altora, interesele ori realizarile. Prefera activitatile solitare. Deteriorarea in comunicare afecteaza atat aptitudinile verbale cat si neverbale. Poate exista o intarziere sau o lipsa totala de dezvoltare a limbajului vorbit. Cand limbajul se dezvolta, inaltimea vocii, intonatia, debitul si ritmul vorbirii pot fi anormale. Poate exista o preocupare persistenta pentru anumite parti ale obiectelor. Sunt adesea preocupati de chestiuni marunte. Miscarile stereotipe ale corpului se refera la maini ( batut din palme) sau intregul corp ( leganat, inclinat, balansat). Acesti indivizi pot avea o gama larga de simptome comportamentale: hiperactivitate, impulsivitate, agresivitate, accese de furie, atentie deficitare.
    ADHD se caracterizeaza printr-un pattern persistent de neatentie si/sau impulsivitate. Indivizii cu aceasta tulburare pot fi incapabili sa se concentreze asupra detaliilor. Activitatea lor este adesea dezordonata, efectuata neglijent, fara un plan gandit; prezinta dificultati in a-si mentine atentia asupra unor sarcini sau activitati. Par adesea ca sunt cu mintea in alta parte ca si cum nu ar asculta sau auzi ceea ce li se spune. Pot intrerupe in mod frecvent sarcinile in curs de efectuare pentru a se ocupa de zgomote sau evenimente banale care sunt ignorate de altii ( de ex calxonatul unui autoturism). Hiperactivitatea se poate manifesta prin foit sau rasucit, alergat, catarat in situatii in care acest lucru este inadecvat, prin vorbit excesiv de mult. Impulsivitatea se manifesta prin dificultati in amanarea raspunsurilor, dificultati in a-si astepta randul. Indivizii cu aceasta tulburare sunt incapabili sa asculte indicatii, intrerup excesiv si deranjeaza pe altii.

    0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 VoturiRaspundeti la intrebare