Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
1 Answers

Uter retrovers

Pacient: 1013 vizualizari ,
Bolile aparatului genital

Ce inseamna uter retrovers? Multumesc!

1 Raspunsuri  1. Calin Tudoroiu in data de Jun 06, 2013

    Iata un raspuns dat de un dr:
    ””Retroversia uterina reprezinta o varianta de inclinare a uterului, pe care majoritatea autorilor o considera normala, in care corpul uterului, in loc sa fie flectat anterior, basculeaza posterior. Retroversia uterina se intalneste la 10% din gravide, fiind considerata patologica atunci cand se asociaza cu incarcerarea uterului in curba sacrata, determinand disconfort abdominal si imposibilitatea de a urina. Retroversia uterina este frecvent asociata cu infertilitatea, dar nu atat din cauza pozitiei uterului, ci ca urmare a cauzei care a dus la aceasta pozitie. In cazul uterului retrovers, la gravida exista o frecventa mai crescuta a sangerarii precoce si a avortului.

    In retroversia uterina poate fi necesara repozitionarea uterului chirurgical sau acesta poate reveni uneori spontan la pozitia normala dupa cateterismul vezical (sonda urinara) sau punand gravida in pozitie genupectorala. In cazul aparitiei unei sarcini la pacientele cu retroversie uterina este indicata urmarirea sarcinii cu rigurozitate conform indicatiilor medicului ginecolog, pentru a preveni aparitia oricaror complicatii.””

    0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 VoturiRaspundeti la intrebare