Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
8 Answers

Ovare micropolichistice

Pacient: 1970 vizualizari Bolile aparatului genital

Buna dimineata. In urma unei ecografii endovaginale s-a descoperit ca am ovare micropolochistice, iar medicul a zis ca pot ramane foarte greu insarcinata. Atat de periculoase sunt aceste ovare micropolichistice?

8 Raspunsuri 1. Ianu Cristina in data de May 01, 2012

  Ovarele micropolichistice nu sunt periculoase, in sensul ca sunt tratabile. In cazul in care dortiti sa ramaneti insarcinata exista riscul foarte mare sa nu se intample decat in cazul in care veti tine tratamentul prescris de medicul dvs. In general, acesta este constituit din Diane 35, vitamina E si Androcur. Dupa un tratament de minimum 3 luni, ar trebui ca microchisturile sa dispara. Exista, insa, cazuri in care dupa 3 luni tratamentul nu are efect, drept urmare va trebui prelungit inca 3 luni. Marea majoritate a femeilor raspund bine la acest tratement, dar trebuie sa aveti mare grija pentru ca, de principiu, se refac.

  +1 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 2. mira mira in data de May 02, 2012

  Eu am luat timp de 4 ani Diane 35 si la 2 luni dupa ce am intrerupt tratamentul am facut ecografie si s-au descoperit microchisturile….

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 3. Perju Diana in data de May 03, 2012

  De multe ori ovarele micropolichistice sunt consecinta unei probleme endocrinologice. Medicul meu ginecolog a ales sa nu imi prescrie niciun tratament, ci m-a trimis la un endocrinolog si bine a facut. Asa am descoperit ca am tiroidita Hashimoto. Am luat doar tratamentul pt Hashimoto si in 2 ani am rezolvat si problema ovarelor micropolichistice si calvarul ciclurilor neregulate si abundente. Nici endocrinologul nici ginecologul nu mi-au spus ca ar fi o problema sa raman insarcinata, ce e drept nici nu am incercat.

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 4. Emilia Natalia in data de May 06, 2012

  da-mi voie sa iti spun ca ai un medic endocrinolog foarte prost!
  crede-ma ca am fost la Parhon la Doamna Doctor Paun care este si managerul spitalului…si o doctora ff buna si ea mi-a depistat Hashimoto si nu exista tratament pt aceasta tiroidita!!!
  Si eu am ovare micropolichistice si se pot tine in frau cu anticonceptionale….eu iau Yasmin … Cat despre sarcina…da este adevarat! Se ramane mult mai greu insarcinata… mai ales daca ai si ovare retroverse…

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 5. Perju Diana in data de May 07, 2012

  Stiu ca Hashimoto este incurabila, dar trebuie sa iei un tratament de intretinere, levotiroxina in diferite doze. Eu nu suport anticonceptionalele, deci nu au fost o varianta in tratarea ovarelor..
  Ceea ce vroiam sa subliniez este ca ovarele micropolichistice pot fi consecinta unei alte suferinte, mai ales daca tratamentele care se administreaza in mod normal nu functioneaza cum este in cazul Mirei.

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 6. Emilia Natalia in data de May 08, 2012

  uter retrovers…acum am vazut ca am gresit data trecuta…

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 7. Emilia Natalia in data de May 08, 2012

  nu exista tratament pt hashimoto..deci nu ai cum sa o intretii… tocmai aia este problema…
  La tine Hashimoto probabil a declansat Hipotiroidismul si de-aia ti-a dat acel tratament… 😀 crede-ma ca m-am documentat mult… as putea sa dau la medicina lejer la cate probleme am eu de sanatate…si la cat stau in preajma medicilor

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 Voturi 8. mira mira in data de May 10, 2012

  Sunt cazuri in care se poate ramane insarcinata si cu aceste ovare micropolichistice? Adica fara tratament?

  0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 VoturiRaspundeti la intrebare