Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
1 Answers

Keratoconus

Pacient: 1162 vizualizari ,
Boli ORL

Imi poate spune cineva ceva despre aceasta boala? Am pe cineva in familie diagnosticat cu keratoconus si as vrea sa aflu mai multe despre aceasta boala!

1 Raspunsuri  1. Istrate Bogdan in data de May 14, 2013

    Uite am gasit eu ceva:Keratoconusul…..corneea sufera medificari, luand forma unui con….in mod normal ea avand forma curba!Aceasta boala provoaca o modificare semnificativa a vederii, boala incepe sa dea semne aparent normale pentru un om care necesita corectie optica, insa ea progrseaza ajungandu-se la o vedere nocturna slaba, apar fasciculi de lumina, sensibilitatea la lumina puternica (fotofobia)!
    In cazurile incipiente ale bolii o lentila de contact poate corecta miopia sau astigmatismul (acestea fiind date de keratoconus)….ajungandu-se in final la transplantul de cornee (atunci cand purtarea lentilei de contact este refuzata de catre pacinet acesta acuzand disconfort si de asemenea atunci cand pierderea vederii este semnificativa ajungandu-se chiar la stadiul in care persoana apropiata sa nu mai poata fi vazuta bine de catre pacient).
    In stadii avansate Keratoconusul este vizibil cu ochiul liber! Sper sa te ajute!

    0 Voturi Thumb up 0 Voturi Thumb down 0 VoturiRaspundeti la intrebare