Bine ai venit! Intra in contul tau sau Fa-ti cont GRATUIT

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...
0 Answers

Tiroidita autoimuna si hipertiroidie

Pacient: 2352 vizualizari , ,
Boli endocrinologice

Buna ziua,

Am 56 de ani si in luna martie am fost diagnosticata cu “TIROIDITA AUTOIMUNA si HIPERTIROIDIE”… In acel moment valorile analizelor au  fost: TSH ..0,1 ; Anti TPO…102 si FT4…14,0, iar la ecografia la tiroida s-a evidentiat   “formatiune nodulara, relativ bine determinata de 0,45/0,38 cm, fara semnul Doppler central sau periferic”.

Am urmat timp de o luna tratamentul cu Thyrozol 5mg x2/zi si Seleniu1oo mg x2/zi, dupa care valorile analizelor au fost: TSH..0,16. Medicul endocrinolog  mi-a recomandat inca trei luni de  tratament cu Thyrozol 5mg (o luna cate 2/zi si doua luni cate 1 /zi).

Stiu ca tratamentul tiroidei este unul de lunga durata, dar, totusi dupa patru luni nu simt ca s-ar fi  schimbat ceva, in afara faptului ca m-am ingrasat cu aproape 18 kg.

Persoanele cu hiperdiroidie au tendinta de slabire… Atunci eu de ce ma ingras?

Credeti ca o operatie de eliminare a tiroidei ar fi o varianta?

Trebuie sa mentionez ca am fost consultata si de medicul cardiolog, care dupa patru EKG-uri consecutive mi-a recomandat tratamentul cu Aspacardin, Calciu D3 si Aspenter, cu revenire la control dupa terminarea tratamentului. Nu mi-a dat un diagnostic clar dar, dupa cum a vorbit, cred ca ceva chiar nu este in regula.

Ce credeti ca ar trebui sa fac acum? Unde si cui sa ma adresez?

Va multumesc si astept un raspuns!


Raspundeti la intrebare